Beeld per pagina selecteren

SwimRunFun 2016

Op 28 augustus 2016 was het zo ver, de eerste editie van SwimRunFun kon van start gaan. Na maanden van voorbereiding was iedereen er helemaal klaar voor. Klik hier voor alle foto's van dit bijzondere evenement.
 
De dag van tevoren was er op het terrein van zwembad het Baafje al het een en ander klaargezet. ’s Nachts zou het echter flink gaan stormen, en hierdoor kon nog niet alles worden opgebouwd. De dag van het evenement stonden er om half 8 ‘s ochtends bijna 40 razend enthousiaste vrijwilligers klaar om mee te helpen. Snel werd alles neergezet en klaargemaakt en rond 9 uur kwamen de eerste deelnemers binnendruppelen.
 
Alles verliep soepel totdat om half 10, een half uur voor het startschot, het noodweer losbarstte. Een wolkbreuk gevolgd door donder en bliksem. Paniek! Zo konden de deelnemers natuurlijk niet het water in voor het eerste onderdeel. De start werd 15 minuten uitgesteld en als bij een wonder trok de lucht open, strakblauw en een lekker warm zonnetje! Wat een geweldig begin van de dag.
 
Na de warming up door niemand minder dan Olympisch zwemkampioen open water Maarten van der Weijden werd om kwart over 10 het startschot gegeven door Bouke de Boer. In totaal deden er 68 deelnemers mee, 42 individueel en 13 duo-teams. De deelnemers begonnen met 700 meter zwemmen in het zwembad van het Baafje om vervolgens een parcours van 7 kilometer hardlopend af te leggen. Het hardloopgedeelte vond plaats in natuur- en recreatiegebied het Maalwater.
 
Tijdens het zwemmen en het hardlopen stonden alle enthousiaste fans (families, kinderen en geliefden) op de tribune bij het zwembad en langs de kant om aan te moedigen.
 
Na een waanzinnig spannende race kwamen we tot de volgende uitslagen:
 
Individueel:
1: Matthew Walker 00:44:23
2: Evert Sijm            00:46:05
3. Hiddo Prevo        00:46:06
 
Duo-teams
1: Eef Peerdeman en Gaele Simon                       00:43:28 
2. Johannes König en Maaike 't Hart                    00:48:13
3. Monique van der Voort en Mark Bruinink      00:51:29
 
Ook was er een prijs voor de beste vrouwelijke individuele deelneemster. Dit was Esther de Vries met een tijd van 00:52:02!
 
Klik hier voor alle uitslagen van de individuele deelnemers en duo-teams (inclusief zwem- loop- en wisseltijd)
 
Tijdens de prijsuitreiking werd ook bekend hoeveel geld er door minder van alle sponsoring was binnengehaald voor het doel van die dag: het project Uit de Schaduw van Stichting Youth Academy. Mede dankzij alle deelnemers, de hoofdsponsors NTI NLP, Rabobank, Intersafe en door alle andere sponsoren, is er uiteindelijk een bedrag opgehaald van €6.303,80 euro! Een waanzinnig bedrag en ongelofelijk welkom!
 
Op naar volgend jaar! De volgende editie is op 3 september 2017, ben jij er ook bij?